Sportrevalidatie

fysio1TRX .jpg

Sport- en Gezondheidscentrum Fit and Fun biedt u de mogelijkheid om onder leiding van een gediplomeerde fysiotherapeut en sportleraar te komen revalideren.  Er wordt afhankelijk van de ernst van uw klachten en de doelstellingen een individueel programma op maat samengesteld.

Doelgroep

Werkwijze

In een kennismakingsgesprek worden de lichamelijke klachten in beeld gebracht. Samen met u worden de doelstellingen bepaald. Een individueel oefenprogramma wordt opgesteld. Regelmatig wordt geëvalueerd of de doelstellingen zijn behaald. Anders wordt het oefenprogramma bijgesteld.
Functionele training vindt plaats door het trainen met voornamelijk ‘vrije gewichten’, waardoor een verbetering optreedt in kracht, stabiliteit en coördinatie. Hiervoor maak ik veel gebruik van het door Bert van Wingerden en Toine van de Goolberg ontwikkelde PRT(Physical Rehabilitation Training) systeem ook bekend als het KRS (Kracht Revalidatie Systeem). Het is het krachtonderdeel van de REHA-boom. Deze methode zorgt ervoor dat u effectief traint. De specifieke trainingsopbouw verhoogt tevens de lichamelijke belastbaarheid en is toe te passen ook bij niet-sporters en senioren.bosu(472x640).jpg
Dit werkt herstellend en preventief.

Consultatie en advisering

Bij vragen over blessures of klachten kunt u altijd bij ons terecht. U werkt zelf aan uw herstel, hoe u dat kunt doen, leren wij u aan.