Craniotherapie

Craniotherapie

CRANIO1.jpgCraniotherapie  is gebaseerd op de osteopathie. Deze therapie gaat uit van een craniosacraal systeem dat loopt van de schedel (cranium) tot het heiligbeen(sacrum). Het gaat uit van een dynamisch evenwicht op het niveau van energie.

Een verkeerde balans in dit systeem kan een functiestoornis veroorzaken op fysiek, mentaal of emotioneel niveau. Het ritme van het hersenvocht (= het craniosacrale ritme) wordt gecreëerd diep binnen in de hersenen. Een beperkte beweging in dit ritme betekent dat er een verkramping is ontstaan door een (oude) emotionele of fysieke klacht. Door met de handen het craniosacrale ritme te voelen en desgewenst door vragen kan de therapeut eventuele blokkades (beperking van bewegingen) in het systeem opsporen. Craniotherapie is erop gericht de opgespoorde blokkades op te heffen, waardoor het craniosacrale ritme zich kan herstellen en het genezingsproces in gang gezet wordt. De behandelaar gebruikt hiervoor uiterst subtiele technieken welke inwerken op het craniosacraal systeem. Klachten van zowel fysieke als emotionele aard kunnen met deze techniek worden verholpen of aanmerkelijk verminderen. Door de directe stimulering van het zelf herstellend vermogen kan hierdoor ook een versterking van het immuunsysteem (=het herstelsysteem van ons lichaam) plaatsvinden. De therapie is te vergelijken met een milde vorm van haptonomie. Deze therapievorm is geschikt voor alle leeftijden dus niet alleen voor volwassenen of senioren maar ook voor baby's, kinderen en jeugd.

Craniotherapie behandelt onder anderen de volgende klachten:

-Duizeligheid
-Tinnitus/Oorsuizen
-Whiplash gerelateerde klachten
-Migraine/Hoofdpijn
-Chronische pijnklachtencranio 104 (640x480).jpg
-Stress
-Overspanning/Burnout/Depressie
-Fibromyalgie
-Bekkenklachten
-Rugklachten
-Kaakklachten 
-Zicht (Visus)problemen 

Ik heb mijn diploma tot Cranio Sacraal Therapeut behaald in 2017 aan de Peirsman Cranio Sacraal Academie in Bussum. 
Informatie over alle mogelijkheden van deze behandelmethode en tarieven > bel mij gerust voor uitleg onder Tel.: 0620698010.