Manuele therapie

thorax1.jpg

De manuele therapie Marsman is een specifieke onderzoek- en behandelingsmethode gericht op het ongestoord functioneren van de wervelkolom. De wervelkolom, die men als één totaliteit moet zien, wordt in de diagnostiek en therapie in drie functionele eenheden verdeeld:

  1. de lumbale wervelkolom in relatie met het bekken
  2. de thoracale wervelkolom met ribben en sternum
  3. de cervicale wervelkolom in relatie met kop en schedelbeenderen

Bij een klachtenpatroon is er sprake van verminderde mobiliteit op een of meer niveaus van de wervelkolom, waardoor een dysbalans kan ontstaan in de statiek. Ook klachten van extremiteiten vinden hun oorsprong vaak in de wervelkolom. Daarom wordt de wervelkolom ook bij deze klachten in de therapie geïntegreerd. De therapie bestaat nu in het opheffen van deze onbalans door middel van een uiterst subtiele en gerichte mobilisering, waardoor de patiënt weer komt tot een voor hem zo gunstig mogelijke houding en manier van bewegen.
Door zijn zeer gerichte en subtiel gedoseerde uitvoering van de mobilisering, aangepast aan de presentie en klachten van de patiënt, kent de Manuele Therapie Marsman geen contra-indicatie.cranio 102 (640x480).jpg